Onze andere webshops

4 redenen waarom Tony Chocolonely een uniek chocolademerk is

maandag 21 november 2022 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Voor fans van chocolade zijn er veel merken om uit te kiezen. Côte d'Or, Verkade, Milka en noem maar op. Echter, de bijzonderste keuze is misschien nog wel Tony's Chocolonely. En daar zijn veel redenen voor. De vier belangrijkste redenen doen we voor u uit de doeken.

# 1. Tony's Chocolonely wil de cacaosector veranderen

Tony's Chocolonely is opgericht om een belangrijk probleem aan te pakken: de manier waarop de hele cacaoketen is georganiseerd. Met aan het einde van de keten miljarden consumenten die houden van chocolade en aan het begin van de keten miljoenen cacaoboeren die worden uitgebuit. Onmenselijk lage lonen, moderne slavernij en kinderarbeid zijn daarbij niet ongewoon. In plaats van te protesteren in Brussel pakt Tony's Chocolonely het anders aan. Het toont namelijk het goede voorbeeld. Het bewijst dat chocolade slaafvrij kan zijn en dat cacaoboeren wél een eerlijke vergoeding kunnen krijgen. Hierdoor heeft men meteen impact en neemt men de hele sector op sleeptouw.

# 2. 100% traceerbare bonen

Bij Tony's Chocolonely verschuilen ze zich niet achter een hoge berg met bonen. Ze communiceren heel open en alle bonen zijn traceerbaar. Dat is belangrijk, want enkel zo is het mogelijk om hun verantwoordelijkheid te nemen en actie te ondernemen. De gebruikte cacaobonen zijn 100% traceerbaar door middel van de uitgerolde Tony's BeanTracker. Dat alles biedt ook een extra voordeel: door alles traceerbaar te maken, kan men investeren in de lokale, agrarische kennis. En die professionalisering zorgt voor meer cacao van een betere kwaliteit. Win-win!

# 3. De buitenbeentjes onder de chocoladerepen

De chocoladerepen van Tony's Chocolonely zijn altijd buitenbeentjes. Niet alleen door de bijzondere wikkels die om aandacht schreeuwen, maar ook door de al even bijzondere smakencombinaties. Er zijn maar weinig fabrikanten die chocoladerepen met de smaak chocokoek-citroenkaramel maken, laat staan dat ze al hebben gehoord van de smaak donkere melk, pretzel en toffee of van de smaak wit, framboos en knettersuiker.

# 4. Een assortiment dat nooit gaat vervelen

Om het assortiment boeiend te houden, brengt Tony's Chocolonely elke zes maanden een nieuwe estafettereep uit. Deze reep blijft gedurende een jaar behouden en geeft nadien de fakkel door aan een nieuwe reep. Zo is er altijd weer een nieuwe reep om te ontdekken. Deze estafetterepen voegen wij ook aan ons assortiment toe, zodat u er geen hoeft te missen. Graag een eigen wikkel maken of zelf een chocoladereep samenstellen? Bij Tony's Chocolonely kan het allemaal en zo blijft het boeiend!