Onze andere webshops

6 vragen en antwoorden over het merk Jelly Belly

maandag 8 mei 2023 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Het merk Jelly Belly moet bij ons nog sterk opboksen tegen het merk The Jelly Bean Factory, maar dat maakt het er niet minder smaakvol op. Met zo’n harde concurrentiestrijd is het niet ongewoon dat u hier nog vragen over hebt. Daarom nemen wij graag de tijd om een aantal veelgestelde vragen over het merk Jelly Belly te beantwoorden.

Wat is het verschil tussen de beans van Jelly Belly en die van The Jelly Bean Factory?

De beans van Jelly Belly verschillen op verschillende punten van de beans van andere merken als The Jelly Bean Factory. Ze zijn bijvoorbeeld iets kleiner en zachter dan de gebruikelijke beans. Ook is de kleur net iets helderder dan wat u wellicht gewend bent. Toch hebben ze waarheidsgetrouwe smaken die overeenkomen met de smaken die u ook kent van The Jelly Bean Factory. Hierbij maakt men gebruik van natuurlijke ingrediënten, waaronder vruchtensap, chocolade en koffie.

Maakt Jelly Belly meer dan alleen beans?

Hoewel Jelly Belly vooral bekend is omwille van de beans, maakt het bedrijf inderdaad meer dan enkel dat. Zo maakt Jelly Belly zelfs frisdrank, zoals Jelly Belly Lemon Lime en Jelly Belly Pink Grapefruit. Daarnaast heeft het bedrijf een aantal andere merken voor ander snoepgoed. Met Chewy Candy biedt het bijvoorbeeld vegan snoepgoed met smaken om van te watertanden. Daarnaast biedt het snoep van Harry Potter aan, bijvoorbeeld in de vorm van toverhoeden. U kunt zelfs een ticket naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus kopen! Uiteraard geen echt ticket, maar wel een nagemaakt ticket op basis van chocolade.

Is Jelly Belly vegan?

De beans van Jelly Belly zijn geschikt voor vegetariërs, maar zijn niet vegan. Sommige smaken kunnen namelijk bijenwas en soortgelijke ingrediënten van een dierlijke oorsprong bevatten. Hierdoor zijn ze niet geschikt voor veganisten.

Wat is Bean Boozled van Jelly Belly?

Bean Boozled is een leuk snoepspel van Jelly Belly. Daarbij dient u aan een wiel te draaien en de bean te nemen die door het wiel wordt aangeduid. Het is te verkrijgen in een combipack met de spinner en de snoepjes, terwijl de snoepjes ook apart te verkrijgen zijn. Bij Bean Boozled gaat het niet om de gewone smaken van Jelly Belly, maar om vreemde en wilde smaken. Sommige smaken zijn verrassend lekker, terwijl andere smaken net heel heet zijn. Het is een ideale toevoeging aan een leuke avond met de vrienden.

Waar kan ik Jelly Belly kopen?

De beans van Jelly Belly zijn in steeds meer snoepwinkels te vinden. Online kunt u de beans van Jelly Belly kopen bij Dropwinkel.eu. Wij bieden talloze smaken aan en hanteren scherpe prijzen. Indien u een grote bestelling plaatst, kunt u zelfs genieten van een mooie staffelkorting.

Is Jelly Belly halal?

Het team van Halal Guidance nam recent contact op met Jelly Belly. Het kreeg te horen dat de producten geen alcohol bevatten, maar dat ze niet gecertificeerd halal zijn. Een verdere studie leert dat het ook vrij is van gelatine. Het kan wel onder meer bijenwas bevatten. Op basis van het onderzoek van Halal Guidance blijkt dat veel van de producten van Jelly Belly wel halal zijn, maar ze raden toch aan om altijd het ingrediëntenlijstje te raadplegen. Zeker bij de reeks Bean Boozled is dat volgens Halal Guidance een belangrijke tip.