Onze andere webshops

De Echte Mannekes: vier nieuwe snoepjes om van te genieten

maandag 3 juli 2023 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Matthijs is al meer dan honderd jaar een snoep- en dropspecialist. Ook wij vertrouwen al lang op het merk Matthijs. We verkopen bijvoorbeeld de Frisse Keelmix van Matthijs, net als de Matthijs Giechels en de Matthijs Honingnoppen. Het bedrijf is echter vooral bekend omwille van één product: het Brussels Manneke. Het Brussels Manneke is een dropje dat is gebaseerd op het Manneken Pis van Brussel. In samenwerking met het creatieve bedrijf Super Rebel heeft Matthijs het Brussels Manneke in een nieuw jasje gestoken en kreeg het er drie broertjes bij: de Wilde Mannekes, de Verliefde Mannekes en de Zure Mannekes. Uiteraard zijn de Echte Mannekes nog steeds de Originele Mannekes, de dropjes waar het voor Matthijs allemaal mee begon. We lichten de vier snoepjes van het Echte Mannekes-concept voor u toe.

Verliefde Mannekes

De Verliefde Mannekes zijn net als de Originele Mannekes grappige figuurtjes om op te eten, maar dan zonder drop. Deze verliefde knapen hebben de smaak van rood fruit en kersen. Ze zijn gekleurd met kleurende levensmiddelen als zwartewortelsap en zwartewortelconcentraat. Ze hebben geen kunstmatige kleurstoffen nodig, maar maken gebruik van de liefde voor de natuur. Deze gelatinevrije snoepjes zijn geschikt voor vegetariërs en zijn afgewerkt met de smaak van blauwe bes. Zo fruitig en vruchtbaar vindt u verliefde mannekes maar zelden.

Wilde Mannekes

De Wilde Mannekes zijn echte wildebrassen waar velen gek van zijn. Deze vegetarische snoepjes hebben de smaak van wilde bosbessen en bevatten enkel natuurlijke kleurstoffen. Zelfs vegetariërs worden er wild van! De smaak is uitgesproken en stoer, maar net als veel stoere mannen hebben ze ook een zoet en zacht karakter. Enkel lopen ze er niet mee te koop. Deze snoepjes zijn om op te vreten. Doe de zak open en tracht ze in toom te houden. Maar maak u vooral geen illusies: voor u het weet, zijn ze allemaal weggesnoept!

Zure Mannekes

Zure Mannekes, in het straatbeeld ziet u ze wel vaker verschijnen. Meestal zijn ze te mijden als de pest, maar daar denken ze bij Matthijs duidelijk anders over. De Zure Mannekes van Matthijs zitten namelijk bomvol smaak. De smaak van limoen, passievrucht en grapefruit zal de connaisseur zeker herkennen. Deze zure snoepjes doen de smaakpapillen ontploffen. Naar kunstmatige smaakstoffen kunt u zich het apezuur zoeken, want dat bevatten ze niet. En gelatine moeten ze ook niet! Deze zuurpruimen zijn zo lekker dat ze zelfs vegetariërs het zuur aan de schenen leggen!

Originele Mannekes

De Originele Mannekes zijn de enige echte dropsnoepjes waar het voor Matthijs ooit allemaal mee begon. Het gaat om zoete drop met natuurlijke kleur- en smaakstoffen. De receptuur is niet gewijzigd. Dat wil zeggen dat ze in tegenstelling tot de andere Echte Mannekes gelatine bevatten. Wel liet men Super Rebel er een figuurlijk plasje overheen doen, wat resulteerde in een gewijzigde verpakking en een geslaagde rebranding. Deze zoete snoepjes zijn nog steeds ongelofelijk vol van zichzelf. Helemaal terecht, uiteraard.