Onze andere webshops

Dropwinkel.eu levert ook in Duitsland

dinsdag 29 november 2022 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Dropwinkel.eu was niet altijd de grote webshop die het vandaag is. Het verhaal van Dropwinkel.eu begint namelijk in Apeldoorn, met niet meer dan twee rekken in de slaapkamer. Sinds de oprichting in 2013 is er duidelijk het een en ander gewijzigd. Intussen leveren wij niet meer alleen in Nederland en België, maar zijn we ook actief op de Duitse markt.

Veel snoepliefhebbers in Duitsland

Dat wij ook de Duitse markt bedienen, is niet onlogisch. Er zijn namelijk heel wat Nederduitsers, Nederlanders die in Duitsland wonen, die nog steeds van hun geliefde snoepjes willen genieten. Volgens Destatis zijn er meer dan 150.000 Nederduitsers in ons buurland. Vooral in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, de deelstaat die grenst met Nederland, zijn er veel Nederduitsers te spotten. Ongeveer 70.000 exemplaren wonen er. Het aantal Nederlanders in Duitsland schommelt al een aantal jaar rond de 150.000. Omstreeks de millenniumwisseling schommelde dit nog rond de 110.000 Nederduitsers. Steeds meer Nederlanders vinden met andere woorden hun weg naar Duitsland en al die mensen houden natuurlijk nog steeds van hun Hollandse snoep en Hollandse drop. Dat er dan ook nog eens jaarlijks duizenden Nederlanders in Duitsland studeren, zorgt ervoor dat onze snoep en drop ook in Duitsland op veel enthousiasme mag rekenen.

Ook Duitsers houden van drop

Natuurlijk is er nog een reden waarom we in Duitsland actief zijn: ook de Duitser lust best wel een dropje. Waar veel mensen drop voornamelijk associëren met Nederland – in veel andere landen hoeft men het niet – kent het ook een goede afzetmarkt in Scandinavië. En wat veel mensen eveneens niet weten, is dat drop ook in Noord-Duitsland en West-Duitsland erg populair is. In Zuid-Italië is dat overigens ook het geval, maar daar verkiest men eerder de natuurlijke vorm (zoethout) en niet de dropsnoepjes die wij eten. En de Engelsen geven dan weer de voorkeur aan Engelse drop, dat is logisch.

Het is net omdat de Duitsers ook houden van de drop die wij Nederlanders lekker vinden, dat wij gewoon drop verzenden naar Duitsland. Zo kunnen die vriendelijke Duitsers ook genieten van de lekkere drop uit Holland. En misschien vallen ze wel voor een van onze oud-Hollandse dropjes!

Vanuit Duitsland bestellen bij Dropwinkel.eu

Momenteel verzenden we bij Dropwinkel.eu naar Nederland, België en Duitsland. Hiervoor dient u op de afrekenpagina handmatig het adres in te vullen, de automatische adresvalidatie werkt enkel voor Nederland. Net als voor onze Nederlandse klanten geldt dat wij gratis verzenden eenmaal het drempelbedrag van 35 euro is overschreden. Bedrijven kunnen Duitse klanten hun btw-nummer ingeven, zodat wij btw-vrij leveren.

Vooralsnog focussen wij niet op andere markten. Woont u in een ander land en wilt u bestellen bij Dropwinkel.eu? Neem dan even contact op met onze klantenservice. We kijken samen met u wat we voor u kunnen betekenen.