Onze andere webshops

Hoe blaas ik de beste kauwgombellen en welke kauwgom gebruik ik?

maandag 19 juni 2023 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Het moet vroeger zowat het meest spannende geweest zijn tijdens familiefeesten: kauwgombellen blazen. Wie het wat in de vingers – of moeten we de tong zeggen? – had, kon op veel bekijks rekenen van alle neven en nichten. Wie weet wil u uw kunstjes nog even bovenhalen of uw kinderen het plezier van vroeger leren kennen? Dan is het goed om te weten hoe alles nu weer in zijn werk gaat en wat u moet doen om de beste kauwgombellen te blazen.

De juiste techniek voor de beste kauwgombellen

Alles begint natuurlijk met de juiste techniek. Daarvoor kauwt u eerst op het stuk kauwgom tot het een gladde massa is geworden. Het geheel verandert u dan in een balletje. Beweeg de tong tegen de onderkant van het kauwgom, tot het flinterdun is geworden. Het stuk gom brengt u dan naar de voorzijde van de mond. Oefen met het kauwgom een beetje druk uit op de achterkant van de voorste tanden en beweeg de kaken lichtjes van elkaar. Er ontstaat dan een beetje ruimte en zo kunt u het middenstuk van het kauwgom naar buiten drukken. Maak een kusbeweging, blaas lucht en daar verschijnt een kauwgombel! Blijf het proberen en wie weet breekt u het wereldrecord. Dat staat met een diameter van 58,4 centimeter vooralsnog op de naam van Susan Montgomery Williams.

De beste kauwgom voor de beste kauwgombellen

Natuurlijk is het ook belangrijk dat u het juiste kauwgom gebruikt. Niet alle kauwgom is namelijk even geschikt voor het blazen van een kauwgombel. Goede kauwgom voor het blazen van een kauwgombel is qua structuur wat dikker. Over het algemeen is het proberen en zoeken naar welke kauwgom goed is. Er bestaat ook speciale bubblekauwgom, kauwgom dat speciaal is ontworpen voor het blazen van kauwgombellen. Onder andere de Bubble’n Roll is een goede keuze. Het voordeel van deze rollen met kauwgom is dat u zelf kiest hoeveel kauwgom u van de rol neemt. Daarmee kunt u eenvoudig bepalen hoe groot de kauwgombellen moeten worden.