Onze andere webshops

Pocky: Japanse biscuits met de meest bijzonder coatings

maandag 6 juni 2022 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Pocky is de naam voor een Japanse snack die wordt gemaakt door Ezaki Glico. Traditioneel bestaat het uit biscuitstaafjes die zijn afgewerkt met een coating. De eerste Pocky had een coating van chocolade en al snel volgde er een variant met een amandelcoating en een aardbeicoating. De Pocky-koekjes zijn te verkrijgen in deze shop. We lichten ze graag voor u uit.

Wat zijn de Pocky-snacks?

In Japan is Pocky een heel populaire snack. Het wordt zelfs geserveerd in bars. Ook in andere Aziatische landen valt Pocky erg goed in de smaak. Het doet sterk denken aan de Mikado-koekjes die in Nederland en België te verkrijgen zijn. Dat is geen toeval, want het gaat om hetzelfde product. In Europa wordt het gewoon onder een andere naam aangeboden. Het wordt ook door een andere producent gemaakt (onder licentie).

Bijzonder veel keuze

Qua beschikbare coatings zijn er wel verschillen tussen de Europese Mikado en de Japanse Pocky. Zo zijn de Mikado-coatings meer afgestemd op de Europese consument. Het gaat dan voornamelijk om coatings van verschillende soorten chocolade, zoals melkchocolade en pure chocolade. In Japan kennen ze deze biscuits met chocolade ook, maar zijn er daarbovenop veel meer andere smaken te verkrijgen. Denk dan aan smaken als Matcha Green Tea, Mango, Peach, Blueberry Yoghurt, Chocolate Banana en Cookies & Cream. In de loop der tijd zijn er ook heel wat bijzondere Pocky-koekjes gekomen en gegaan. Een voorbeeld daarvan is Pocky Adult Amber, speciaal ontwikkeld om er met een whisky van te genieten. En voor wie er maar niet genoeg van kan krijgen, is er de Giant Pocky. Dat is een extra grote versie van de klassieke Pocky-koekjes.

Pocky kopen bij Dropwinkel.eu

De Pocky-koekjes zijn echt typisch Japanse koekjes die vaak door toeristen worden meegenomen als souvenir. Vooral de grote verscheidenheid aan smaken maakt het heel bijzonder. Omdat ze ook bij ons in de smaak vallen, hebben wij de Pocky-koekjes geïmporteerd. We bieden ze aan in deze shop, zodat u er altijd van kunt genieten. Ontdek nu al onze producten van het merk Pocky. Wat is uw favoriet?