Onze andere webshops

Wat is hakhoning en hoe wordt het gegeten?

maandag 25 april 2022 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Hakhoning is een eeuwenoud product waar lekkerbekken al in de middeleeuwen van wisten te genieten. Men deed dat toen niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat er heel wat gezondheidsvoordelen aan werden gelinkt. Het zou helpen bij een verkoudheid, bij keelpijn en bij een keelontsteking. Intussen blijkt dat vooral het zuigen verlichting biedt en dat het geen geneesmiddel is, hoewel er aan honing wel degelijk gezondheidsvoordelen zijn gelinkt. Wat is hakhoning en waar kunt u hakhoning kopen? We leggen het voor u uit.

Wat is hakhoning?

Hakhoning is een snoepje dat wordt gemaakt op basis van honing. Aan het recept voegt men ook water, suiker en glucosestroop toe. Verder kan men er nog heel wat andere zaken aan toevoegen, zoals anijs, eucalyptus, kaneel, citroen, sinaasappelschil, drop en dergelijke meer. De smaak van hakhoning kan hierdoor sterk verschillen. Na de toevoeging van alle ingrediënten wordt het geheel gekookt en uitgehard. Oorspronkelijk verkreeg men toen grote platen. Die hakte men vervolgens manueel in stukjes, maar tegenwoordig wordt het een en ander uiteraard steeds vaker machinaal gedaan.

Hoe wordt hakhoning gegeten?

In de praktijk wordt hakhoning vooral als snoepje gegeten. Het is lekker om op te zuigen, bijvoorbeeld wanneer u verkouden bent. In tegenstelling tot borsthoning (""jodenvet"") is het niet zo hard dat u erop dient te knagen. Daarnaast kan het ook aan thee worden toegevoegd. Het is een alternatief voor het zoeten van thee met suiker of honing. Een voordeel hiervan is dat de thee, afhankelijk van het gebruikte recept en de toevoegingen, meteen een kruidig randje krijgt.

Kennismaking met Hannie's Hakhoning

Er zijn slechts een beperkt aantal producenten van hakhoning. Over het algemeen wordt het vooral op kleine schaal gemaakt. Wij verkopen onder meer Hannie's Hakhoning. Deze producent maakt de snoepjes op basis van een oud en geheim recept dat door monniken uit een abdij in Frankrijk werd gebruikt. Hierbij gebruikt men enkel zuivere bijenhoning van lokale imkers en 100% natuurlijke kruiden. Deze producent biedt talloze soorten hakhoning aan en speelt met toevoegingen als anijs, citroen, aardbei, menthol, eucalyptus, drop, gember en nog veel meer. Voor wie niet kan kiezen, zijn er mixverpakkingen met verschillende soorten hakhoning te verkrijgen.

Hakhoning kopen bij Dropwinkel

Wij van Dropwinkel verkopen onder meer Hannie's Hakhoning. Het maakt deel uit van ons kernassortiment, naast drop en ander snoepgoed. Wij leveren zowel aan consumenten als aan zakelijke klanten en dit in kleine en grote hoeveelheden. Wilt u grote hoeveelheden hakhoning kopen en heeft u vragen over bijvoorbeeld de levervoorwaarden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dat kan telefonisch of per mail.