Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Hakhoning

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Hakhoning kopen bij Dropwinkel.eu

Hakhoning is een oud product dat al in de middeleeuwen werd gegeten. Het werd toen voornamelijk als medicijn aangewend. Het zou namelijk helpen bij keelpijn, bij een verkoudheid en bij keelontstekingen. Dit honingsnoepje wordt gemaakt op basis van zoete honing, suiker en glucosestroop. Soms wordt er aan hakhoning eucalyptus of iets anders toegevoegd. Tegenwoordig is er zelfs hakhoning op de markt met een dropsmaak. Niet alleen zou hakhoning gezond zijn, bovendien is het ook nog eens lekker. U eet het als een snoepje of u doet het bij uw koffie of thee, aan u de keuze.

Hakhoning kopen zoals het vroeger werd gegeten

Hoewel deze honinglekkernijen al sinds de middeleeuwen bestaan, werd het vooral in het begin van de twintigste eeuw populair. Toen kon u gewoon hakhoning op de markt kopen. Daarnaast had iedere familie wel een grootmoeder die als geen ander wist hoe hakhoning maken moest. Er waren zelfs families met een eigen hakhoning-recept. Vanaf de tweede helft van de twintigste eeuw werd het steeds moeilijker om hakhoning op de markt te vinden. Intussen zijn er opnieuw producenten die dit honingsnoepje op de markt brengen. Dat is bijvoorbeeld het geval voor Hannie's Hakhoning. Deze producent gebruikt een oud hakhoning-recept uit de middeleeuwen.

Hakhoning: waar te koop?

Tegenwoordig is het vrijwel onmogelijk om hakhoning op de markt aan te schaffen. Er zijn nog maar weinig verkopers die het aanbieden. Wij werken samen met Hannie's Hakhoning, een betrouwbare producent. Bijzonder is dat ze er de hakhoning maken volgens een hakhoning-recept uit de middeleeuwen. Ze gebruiken daarbij zuivere imkerhoning en geen kunstmatige toevoegingen. U hoeft dus niet voor uw hakhoning België of een ander ver land te bezoeken, want u kunt gewoon uw hakhoning kopen bij Dropwinkel.eu.

Is hakhoning gezond?

Daarover valt te twisten. Vaak noemt men hakhoning gezond, omdat het helpt bij keelpijn. Het smeert de keel, zoals ook zuigsnoepjes dat doen. Daarnaast bevat honing heel wat nuttige bestanddelen, waardoor men al snel zegt dat hakhoning gezond is. Anderen zeggen dan weer dat hakhoning ongezond is, omdat het veel suiker bevat. De waarheid ligt zoals wel vaker in het midden. Met een enkel snoepje te eten, doet u echt niks mis. Bovendien geniet u dan van de gezondheidsvoordelen die honing te bieden heeft. Het is vooral belangrijk dat u niet overdrijft.

Verschillende soorten hakhoning op de markt

Afhankelijk van de ingrediënten die men toevoegt, zijn er verschillende soorten van dit honingsnoepje te onderscheiden. Zo kan men aan hakhoning eucalyptus toevoegen, maar ook andere smaken als aardbei, anijs, citroen, drop, gember en kaneel behoren tot de mogelijkheden. Wij verkopen meer dan tien soorten van dit honingsnoepje, stuk voor stuk op ambachtelijke wijze gemaakt. Hierbij kunnen we ook met onze hakhoning België plezieren, want we leveren het niet alleen binnen de Nederlandse landsgrenzen.

Meer dan alleen hakhoning kopen bij Dropwinkel.eu

Natuurlijk kunt u bij ons hakhoning kopen, waarbij onder meer Hannie's Hakhoning een populaire keuze is. Het is echter niet het enige dat u bij ons kunt kopen. Voor de liefhebbers van honing hebben we bijvoorbeeld ook honingdrop, honingbonbons en de Haribo Honing Meloenen. Of wat dacht u van bijvoorbeeld Ritter Sport Honing Zout Amandel, een lekkere chocoladereep voor onderweg? Hebt u liever ander oud-Hollands snoep, zoals kaneelkussentjes of kermislolly's? We hebben het allemaal. Op de onderstaande pagina's ontdekt u een aantal voorbeelden van producten die wij verkopen.