Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Actieve filters:

 1. Manufacturer: Red Band Filter verwijderen Wilhelmina Filter verwijderen
Suikervrij
 1. Nee (1)
Vegetarisch
 1. Ja (12)
 2. Nee (1)
Prijs
 1. 11
  70
Manufacturer
 1. Autodrop (3)
 2. Barebells (2)
 3. De Bron (1)
 4. Katja (26)
 5. Matthijs (19)
 6. Red Band (3)
 7. Wilhelmina (10)

Vegetarisch snoep - Red Band - Wilhelmina

Foto-tabel Lijst

1-12 of 13

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 13

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Veggie snoep zonder gelatine kopen bij Dropwinkel.eu

Snoepjes zijn echte instinkers bij vegetariërs, omdat er vaak gelatine in wordt gebruikt. Toch bestaat er ook snoep zonder dierlijke gelatine, ook wel eens veggie snoep genoemd. Sommige producenten prijzen het echt als veggie snoep aan en geven aan dat het gaat om snoep zonder gelatine. Andere producenten gebruiken het gewoon niet, omdat ze de voorkeur geven aan andere ingrediënten, ook dan kunnen we dit snoep vegetarisch noemen. De Nederlandse Vegetariërsbond geeft aan dat ze geen lijst hebben met veggie snoep, omdat de ingrediënten vaak wijzigen. Wij bekijken daarom actief de ingrediëntenlijstjes en gaan voor u op zoek naar veggie snoep. Als snoep vegetarisch is, komt het uiteraard op deze pagina terecht.

Gelatinevrij snoep: vegetarisch en nog steeds even lekker

Het is zeker niet zo dat snoep zonder dierlijke gelatine anders hoeft te smaken. Gelatine wordt voornamelijk als bindmiddel gebruikt, niet als smaakmaker. Bij snoep zonder dierlijke gelatine heeft men dit bindmiddel vervangen door een ander soort bindmiddel, zoals Arabische gom. Dat is het hars van een boom. Een ander alternatief dat wordt gebruikt voor snoep zonder dierlijke gelatine is agaragar. Dat wordt gewonnen uit roodalgen, algen die leven in de getijdenzones van kustlijnen. Andere vervangers als tapioca en pectine worden minder vaak gebruikt voor de productie van snoep zonder gelatine.

Veggie snoep is niet altijd geschikt voor veganisten

Houd er rekening mee dat snoep zonder dierlijke gelatine alsnog ingrediënten van dierlijke afkomst kan bevatten. Dergelijk veggie snoep is dan niet geschikt voor veganisten. Vooral de E-nummers 120 (afkomstig van schildluizen), 471 (kan van dierlijke afkomst zijn) en de nummers 470B, 473 en 476 (mogelijk afkomstig van slachtvet) zijn verdacht en worden vaak gebruikt. Ook het E-nummer 904 is een no-go. Dit wordt namelijk gemaakt op basis van de commercieel gekweekte kleine lakschildluis, een soort van boomluis.

Meer dan alleen snoep zonder dierlijke gelatine

Voor mensen met specifieke dieeteisen is het vaak moeilijk om geschikte snoepjes te vinden. Dat is ook het geval voor wie zijn snoep vegetarisch wil. Daarom hebben wij het reeds voor u gedaan en gingen wij op zoek naar snoep zonder dierlijke gelatine. Hetzelfde deden we ook voor bijvoorbeeld drop en voor wie op zoek is naar suikervrije alternatieven. Ontdek er alles over op de onderstaande pagina's.