Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Vegetarisch snoep - Red Band - Wilhelmina - De Bron

Foto-tabel Lijst

1-12 of 18

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 18

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Online vegetarisch snoep kopen in grote of kleine verpakkingen

Iedereen zou van snoepjes moeten kunnen genieten. Daarom is het spijtig dat veel snoepjes dierlijke bestanddelen bevatten. Dat maakt ze vaak ongeschikt voor vegetariërs, maar mogelijk ook voor moslims of voor andere mensen die omwille van hun religie (bepaald) vlees niet mogen eten. Daarom bieden wij ook vegetarisch snoep aan. Vegetarisch snoep is snoep dat geen gelatine bevat.

Vegetarisch snoep zonder gelatine

Gelatine is een bindmiddel dat men maakt op basis van dierlijk slachtafval. Gelatine zit in talloze producten. Niet alleen in snoepjes, want soms wordt gelatine zelfs toegevoegd aan bier, wijn of vruchtensap. Ook capsules voor vitaminepreparaten bevatten soms gelatine. Hierdoor is het een echte instinker voor vegetariërs. Gelukkig bestaan er ook alternatieven voor gelatine. Dergelijke alternatieven worden gebruikt bij de productie van vegetarisch snoep. Een voorbeeld van zo'n alternatief is Arabische gom. Arabische gom is een natuurproduct. Bomen geven het af als de schors is beschadigd. Arabische gom wordt niet alleen gebruikt voor vegetarisch snoep, maar bijvoorbeeld ook in mascara of voor het vastplakken van de buitenste bladen van sigaren.

Vegan snoepjes kopen bij Dropwinkel.eu

Bij vegetarisch snoep bent u er zeker van dat het geen gelatine bevat. Het bevat geen ingrediënten die afkomstig zijn van gedode dieren. Wel kan het ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten, zoals zuivel, honing en bijenwas. Bijenwas wordt vaak gebruikt om snoepjes te kleuren en is een veelvoorkomend ingrediënt bij vegetarisch snoep. Honing wordt dan weer ingezet als zoetmiddel. We geven het steeds aan als ons vegetarisch snoep ook geschikt is voor veganisten. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de Wilhelmina Pepermunt. Hieronder vindt u een aantal merken terug die vegan en vegetarisch snoep produceren.