Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@dropwinkel.eu
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u
Vegetarisch
  1. Ja (9)
Prijs
  1. 1
    156
Manufacturer
  1. Napoleon (9)

Napoleon

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

"

Over het merk Napoleon

Het Napoleon-snoep is een bolvormig snoepje, ook wel eens een kogel genoemd, dat individueel is verpakt in een doorzichtig cellofaan. De buitenkant van het snoepje is altijd heel hard en is gemaakt van suiker. In de kern van het Napoleon-snoep zit er een poedervulling die pas vrijkomt wanneer de buitenste suikerlaag is opgelost. Het snoepje is gemaakt om op te zuigen, niet om op te bijten. Het is verkrijgbaar in uiteenlopende smaken en kleuren en met diverse poeders. Deze poeders evolueren van zoet over zuur tot zout. Er zijn zelfs lolly-uitvoeringen van het Napoleon-snoep te verkrijgen.

Laat de snoepjes van Napoleon smaken

Het Napoleon-snoep is in 1912 uitgevonden door een Antwerpse bakker. Hij bood daarmee een alternatief aan voor een concurrent van hem die een snoepje had vernoemd naar Julius Caesar. Met de slogan ""Bonbon Aparte"", een woordspeling op de achternaam van Napoleon Bonaparte, veroverde hij al snel Europa en later de rest van de wereld. Intussen is het Napoleon-snoep in de meest uiteenlopende smaken te verkrijgen. Vooral de dropsmaken (Napoleon Drop, Dropfruitduo en Zwarwit) zijn in Nederland heel populair.

In België doen de fruitsmaken het heel goed. Deze zijn te verkrijgen in een fruitmix, maar de smaken citroen en framboos zijn ook apart te verkrijgen. Recent zijn de Cozy Mix Duo's op de markt gebracht. Het gaat om een mixverpakking met snoepjes die telkens twee smaken combineren, namelijk appel en kaneel, peer en karamel-zeezout en sinaasappel en speculaas. Een andere bijzondere variant is Napoleon Energy. Napoleon Energy bevat taurine en zorgt net als energiedranken voor een energieboost. Al deze snoepjes zitten boordevol natuurlijke aroma's en zijn geschikt voor veganisten.

Individueel verpakte snoepjes kopen bij Dropwinkel.eu

Het Napoleon-snoep is steeds individueel verpakt. Dat voorkomt dat ze onderling verkleven en het maakt het eenvoudig om het mee te nemen of uit te delen. Daarom zien we het Napoleon-snoep vaak in snoeppotten op toonbanken verschijnen. Het zijn echter heus niet de enige snoepjes die hiervoor geschikt zijn. Ook bijvoorbeeld de snoepjes van Fruittella worden steeds individueel verpakt, net als de toffees van Van Melle en de koffiebonbons van Kopiko. Op de hieronder weergegeven pagina's kunt u meer lezen over deze merken.

"