Onze andere webshops

Over Dropwinkel

Het van oorsprong Apeldoornse e-commercebedrijf Dropwinkel is al jaren actief op de dropmarkt en is uitgegroeid tot een wereldwijd actieve dropleverancier. Wij bieden diverse soorten drop aan, gaande van zoute drop tot zoete drop. Daarnaast hebben wij ons assortiment de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid met aanvullende producten als snoep, chocolade en Amerikaans snoepgoed. Wij staan voor een persoonlijke service en leveren zowel kleine als grote hoeveelheden drop.

Van twee rekken in de slaapkamer tot een bloeiend bedrijf

Dropwinkel werd in 2013 opgericht door Roberto Varisco uit Apeldoorn. Aanvankelijk begon het met enkele zakjes drop per dag. Toen was de voorraad niet veel ruimer dan twee stellingen die in een slaapkamer pasten. Als een ouderwetse snoephandelaar, met een focus op kwaliteit en een persoonlijke benadering, baatte Roberto zijn snoepwinkeltje uit. Het enige verschil met het klassieke snoepwinkeltje was misschien wel dat er geen winkeldeur en geen kassa te vinden waren, maar dat de droplekkernijen via postbedrijven de deur uitgingen.

Sinds de oprichting in 2013 heeft Dropwinkel succesvol talloze samenwerkingen aangegaan. Onder andere de samenwerking met de dropfabriek Matthijs, al jaren een begrip in Nederland, was een van de verklaringen voor het vroege succes dat Dropwinkel boekte. Toch heeft Dropwinkel zich nooit beperkt tot een handvol grote spelers. Ook authentieke en kleine producenten van bijvoorbeeld hakhoning hadden op Dropwinkel een plaatsje.

De persoonlijke benadering en de focus op kwaliteit werden al snel in groei omgezet. Het heeft er bovendien voor gezorgd dat Dropwinkel talloze prijzen in de wacht kon slepen. Zo won Dropwinkel verschillende jaren op rij de Bedrijven Awards, een prijs die wordt toegekend aan bedrijven die op een hoge klantwaardering mogen rekenen. Bij de Shopping Awards 2021, een vakprijs voor de beste webshops van Nederland, eindigde Dropwinkel.eu op de tweede plaats in het segment Eten & Drinken.

Overname van Dropwinkel in 2022

Op 14 maart 2022 is Dropwinkel overgenomen door Erwin De Smet, die als eigenaar van onder meer 4UStore een ruime expertise heeft opgebouwd in zowel de groothandel als de e-commerce. Met zijn online groothandel is hij al langer thuis in het dropsegment. Onder de vleugels van Erwin houdt Dropwinkel nog steeds vast aan de principes waarmee het allemaal begon. Nog steeds staat de particuliere klant centraal en nog steeds wordt alles los verkocht, terwijl de persoonlijke benadering zelfs verder wordt uitgebouwd. De gedurende meer dan een decennium vergaarde kennis, ervaring en netwerken worden aangewend om het assortiment en de beleving naar een nog hoger niveau te tillen.